110 jaroj de KEL

Ove godine Hrvatski savez za esperanto slavi svoju 110. (!) godišnjicu!

Svečanost će se održati 2. 11. u Zagrebačkom kazalištu lutaka, ulica baruna Trenka 3. Program počinje u 19 sati.

Osim dobre glazbe i dobre hrane, imat ćete priliku čuti s čim se sve HSE bavio tokom svojih 110 godina postojanja.

Ĝis la revido!

16. 10. 2018.

Susret esperantskih pisaca

Kao i svake godine, naši su članovi sudjelovali u događaju na imanju Njeguš. Sudjelovali su Đivo Pulitika (predsjednik KEJA-e), Roberto Maglica i Robert Milijaš. Osim uobičajenih poslova oko organizacije događaja i sjednice uprave, imali smo čast slušati perkusionistički koncert Nenada Sinkauza i Josipa Konˇića.

Oni koji su imali prilike prisustvovati - ne samo slušati - takavom koncertu znaju da je to skladna kombinacija najneobičnijih instrumenata koja slušatelja iz takta u takt iznenađuje izvođačevom domišljatošću. Nakon perkusionističkog koncerta, uslijedilo je predavanje i koncert ruskog esperantskog književnika, pisca, prevoditelja i skladatelja, Mikaela Bronštejna koji je osim na esperantu otpjevao i par skladbi na ruskom jeziku.

Fotoj prenitaj de www.esperanto.hr

15. rujna 2018.

Dani esperantskog informiranja

Jedan od planova SEK-a u 2018. godini je i organizacija druženja na kojima bi se govorio esperanto i diskutiralo o jeziku. Uoči toga, naši su članovi organizirali informativne štandove na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

12. 03. se štandiralo na FER-u, a 14.03. u auli FF-a. Te su dane od 9 do 17 sati naši članovi neumorno informirali znatiželjnike o esperantu. Na štandovima su posjetitelji mogli isprobati online tečajeve esperanta, prolistati udžbenik po zagrebačkoj metodi i druge knjige te se okušati u igri memori. Oni kojima se svidio esperanto mogli su se zapisati na našu mailing listu kako bi bili obavješteni o budućim aktivnostima kluba.

17. ožujka 2018.

Svjetski dan esperanta 2017. i 60 godina SEK-a

Naš Studentski Esperantski klub 2017. slavi 60. rođendan. Proslava je održana u sklopu proslave Svjetskog dana esperanta u Europskom domu u Zagrebu, 16. 12. 2017.

Događaj su svojim prisustvom uveličali sadašnji i bivši članovi te je dvorana Strasbourgh Europskog doma bila popunjena.

Naš program slijedio je nakon programa KEL-a, a sudjelovali su naši članovi Mihaela Cik, Lucija Biličić, Andrea Horvat, Đivo Pulitika, Filip Mikuličić i Robert Milijaš.

Program se sastojao od:

  • Prijevoda pjesme 365 Saše Tina i Kedže
  • Pozdravnog govora predsjednice Mihaele Cik
  • Govora bivše predsjednice Ankice Jagnjić
  • Predstavljanja ovih stranica
  • Kviza o povijesti KEL-a i SEK-a

U kvizu je sudjelovalo 11 ljudi. Nagrade su osvojili predsjednik KEL-a Anto Mlinar i Davor Klobučar, a osim njih i nekadašnji predsjednik SEK-a Faruk Islamović, koji je odnio prvu nagradu.

19. prosinca 2017.