Preseljenje

Dovršeno je preseljenje Hrvatskog saveza za esperanto s adrese Kneza Mislava 11 na adresu Vodnikova 9. Zajedno sa savezom preselio se i SEK te nas od danas možete pronaći na novoj adresi.

25. veljače 2019.

TEJO radionica

Tokom prošlog Međunarodnog kongresa mladih esperantista, Međunarodna udruga mladih esperantista (TEJO) organizirala je radionicu o sveučilišnim esperantskim klubovima. U društvu ljudi s 11 sveučilišta il 8 država našao se i predstavnik SEK-a i sudjelovao u raspravi. Raspravljalo se općenito o mogućnostima organiziranja klubova, administraciji i klupskim aktivnostima.

Većina prisutnih bila je ili u postupku stvaranja kluba ili je željela pokrenuti studentski esperantski klub na svom sveučilištu pa je SEK dobro došao diskusiji kao 62 godišnja udruga. Uz informiranje o esperantu, jedan od ciljeva koji su zacrtali učesnici radionice je stvaranje mreže studentskih klubova radi širenja mreže kontakata. S veseljem iščekujemo prvi masovni video poziv.

12. srpnja 2019.

IJK 2019

75. Međunarodni kongres mladih esperantista trajao je od 28. srpnja do 4. kolovoza 2019. Kongres se održavao u Slovačkoj, u gradiću Liptovský Hrádok.

Učesnici kongresa mogli su uživati u zanimljivom programu punom jezičnih i praktičnih tečajeva. Uz to bilo je moguće izabrati između četiri cjelodnevna i četiri poludnevna izleta.

Na kongresu su sudjelovala dva sekovca i ludo su se proveli. Veselimo se sljedećem kongresu u Somerenu u Nizozemskoj.

Slubena stranica kongresa dostupna je ovdje.

12. srpnja 2019.

110 jaroj de KEL

Ove godine Hrvatski savez za esperanto slavi svoju 110. (!) godišnjicu!

Svečanost će se održati 2. 11. u Zagrebačkom kazalištu lutaka, ulica baruna Trenka 3. Program počinje u 19 sati.

Osim dobre glazbe i dobre hrane, imat ćete priliku čuti s čim se sve HSE bavio tokom svojih 110 godina postojanja.

Ĝis la revido!

16. 10. 2018.