Dan esperantske kulture 2017 i 60 godina SEK-a

Naš Studentski esperantski klub slavi u 2017. svoju 60. godišnjicu! Proslava će se održati u sklopu proslave Dana esperantske kulture u Europskom domu u Zagrebu u Jurišićevoj 1/1, 16. prosinca 2017.

Pozivamo sve esperantiste, a pogotovo bivše članove da prisustvuju zabavnom programu koji pripremamo. Između ostalog, planiramo zajedničku fotografiju svih bivših predsjednika SEK-a.

Pozivnicu možete naći na ovoj poveznici.

Ĝis la revido!

5. prosinca 2017.

Susret esperantskih pisaca

Kao i svake godine, naši su članovi sudjelovali u događaju na imanju Njeguš. Sudjelovali su Đivo Pulitika (predsjednik KEJA-e), Filip Mikuličić, Mihaela Cik, Robert Milijaš i naš budući član Filip Šeatović. Bavili smo se konobarenjem, pranjem suđa i sličnim pomaganjem u organizaciji.

Što se programa tiče, tokom jutra je naša gošća iz Toruna, Teresa Nemere, držala jezične vježbe. Književni program počeo je pošto smo ručali u vrtu kurije.

Otvorio ga je Neven Mrzlečki pjesmom uz gitaru u podrumu. Esperantsko društvo Rijeka pozvalo je sve prisutne na svoju 110. godišnjicu osnutka nakon čega je počeo književni program. U njemu su sudjelovali naši članovi: Đivo je čitao dio iz knjige Mi Stelojn Jungis al Revado Mikaela Bronštejna) koju je predstavio Zdravko Seleš i Robert koji je čitao pjesme Miaj Ĉindevenaj genepoj i Saluto Surstrate Baldura Ragnerssona, i pjesmu Eĉ Aĵoj Amas Pacon Zore Heide. Teresa Nemere pozvala je prisutne da sudjeluju u književnom natječaju s temom: Ĉe la rivero Vistulo (Na rijeci Vistuli).

Fotis Dalibor Šeatović

16. rujna 2017.